zelf een e-book maken en publiceren

Zelf e-books publiceren

E-books zijn vaak goedkoper dan boeken en zijn vaak beter geüpdatet. Zelf weet je misschien ook veel over een bepaald onderwerp? Dan kan je beslissen om zelf een e-book te maken en te publiceren. Maar hoe begin je er aan?

Stap 1: Weet voor wie je schrijft

Veruit de belangrijkste stap is de doelgroep leren kennen. Bij elk onderwerp dat je kiest, hoort een bepaalde doelgroep die iets wil doen. Kies je als onderwerp voor WordPress, dan is jouw doelgroep de WordPress-liefhebber die graag knutselt aan een website. Houd die doelgroep in gedachten. Schrijf het e-book voor de WordPress-liefhebber. Aangezien je een onderwerp kiest waar je veel over weet, zal je je gemakkelijk kunnen inleven in een doelgroep.

Stap 2: Een inhoudstafel is de basis voor een e-book

Sommigen raden aan om gewoon te schrijven. Een betere tip is eerst na te denken over wat je wilt schrijven en dit visueel voorstellen. Dat gaat met een inhoudstafel. Maak het zo uitgebreid mogelijk en druk het af. Zo kan je kijken of je niet te veel uitwijkt en wat relevant is voor de doelgroep. Schrap de onderdelen die niet nuttig zijn of gebruik ze voor een volgend e-book.

Stap 3: Een e-book schrijven op een gestructureerde manier

Een e-book schrijven is zeker niet snel gedaan. Begin met het begin en werk hoofdstuk per hoofdstuk af. Onderbreek tekst met een afbeelding en zet er een wist-je-datje onder. Zo blijf je de lezer boeien en heb je zelf ook wat afwisseling.

Stap 4: Geld verdienen met een e-book

Je kunt ervoor kiezen om een e-book gratis weg te geven. Uiteraard doe je dit om bijvoorbeeld e-mailadressen te verzamelen. Wij focussen ons voornamelijk op betalende e-books, al willen we gratis e-books ook aanbieden. Betalende e-books zorgen wel voor extra voordelen.

Advertenties zorgen voor een geldstroom

Er zijn maar al te veel adverteerders die geld zien in e-books. Zo creëren ze bekendheid zonder veel geld aan reclame uit te geven. Als je een adverteerder actief wilt promoten, wil hij al te graag een bedrag bieden. Ga zeker op zoek naar adverteerders en vraag of ze affiliatie aanbieden. Zo kan jij een graantje meepikken per lezer die iets van een adverteerder koopt.

Het e-book verkopen zorgt voor bekendheid en een stabiele winst

Een e-book verkopen brengt uiteraard een bepaalde winst op. Het bedrag dat je op het e-book plakt, is bepalend voor het aantal kopers. Ga zeker met ons in overleg om de ideale prijs te bekomen waar jouw doelgroep maar al te graag voor betaalt.

Een e-book publiceren op Buybooks

Interesse om een e-book te maken en te publiceren op BuyBooks? Stuur ons dan snel een mailtje! We beloven jou dat je er geen spijt van zult krijgen.